پارامترهای کیفی انواع روغن صنعتی چیست؟

پارامترهای کیفی انواع روغن صنعتی چیست؟

شرکت بازرگانی روغن کیان همیشه کیفیت انواع روغن صنعتی یا روانکار را در اولویت کار خود قرار داده و به منظور کنترل کیفیت و طبقه بندی انواع روغن صنعتی مثل تمامی محصولات تولیدی در واحدهای صنعتی، برای آن ها ویژگی ها و پارامترهای کیفی را تعریف کرده است. زمانی که ویژگی و پارامتری برای اندازه گیری و سنجش کیفیت باشد، می توانیم انواع روغن روغن صنعتی و انواع برندها را با هم مقایسه کنیم و ببینیم آیا واقعا محصول با کیفیتی تولید شده است یا خیر؟

در این مقاله قصد داریم مهمترین ویژگی ها و پارامترهای کیفی انواع روغن صنعتی را توضیح دهیم. تا انتها همراه روغن کیان باشید؛ چرا که این مقاله، راهنمای خوبی برای خرید روغن صنعتی است و به شما مشتریان عزیز کمک شایانی می کند. قبل از هر چیز شاید بهتر باشد تا یکبار دیگر با مفهوم روغن صنعتی و تعریف آن آشنا شویم.

روغن صنعتی چیست؟

روانکارها و یا به اصطلاح امروزی، روغن صنعتی ماده ای است که اصولا به طور ارگانیک جهت کم شدن اصطکاک میان سطوح در تماس متقابل به کار برده می شود که در آخر گرمای به وجود آمده از حرکت سطوح و اصطکاک آن ها را کم می کند. همین طور امکان دارد که توان انتقال نیرو، حمل ذرات خارجی یا گرم کردن یا خنک کردن سطوح را داشته باشد. ویژگی کاهش اصطکاک، به روانکاری مشهور است.

کاربرد روغن صنعتی

انواع روغن صنعتی به غیر از اینکه برای ماشین آلات صنعتی بزرگ و چرخ دنده ها به برده می شوند، برای خیلی از مقاصد دیگر هم کاربرد دارند و استفاده می شوند. موارد دیگری مثل روغن های چربی برای پیشگیری از چسبیدن مواد اولیه تولیدات صنعتی بسیار به کار برده می شوند.

همین طور از استفاده دیگر آن را می توان به استفاده های زیستی انسان، در ارتباط با ساخت که بیشتر جهت کم شدن اصطکاک و کمک به کارکرد بهتر و کارآمد یک مکانیزم است، اشاره کرد. شما با خرید روغن صنعتی این امکان را دارید که با پرداخت وجه برای یک کالا به چند هدف دست یابید.

پارامترهای کیفی انواع روغن صنعتی

گرانروی یا ویسکوزیته

قبل از اینکه در مورد گرانروی یا ویسکوزیته انواع روغن صنعتی صحبت کنیم، بهتر است که ابتدا با مفهوم آن اشنا شوید.

ویسکوزیته انواع روغن صنعتی یعنی چی؟

طبق تعریف دانشنامه های معتبری همچون بریتانیکا، مقاومت یک سیال در برابر تغییر شکل یا حرکت قسمت های مجاور آن را نسبت به یکدیگر، ویسکوزیته می گویند. در اصل، مفوم گرانروی یا ویسکوزیته همان مخالفت با جریان یا سیالیت بوده و هر چه سیال راحت تر جریان پیدا کند، گفته می شود که ویسکوزیته پایین تری دارد. برای مثال گفته می شود که عسل، ویسکوزیته یا گرانروی بیشتری نسبت به آب دارد.

مقاومتی که یک روغن نسبت به جاری شدن از خود نشان می دهد، گرانروی نامیده می شود. این مقاومت تابعی از میزان پیوستگی بین مولکول های روغن است. گرانروی روغن با تغییر دمای آن با نسبت عکس، تغییر می کند و هر چه روغن گرم تر شود، گرانروی آن کمتر می گردد. از این رو همواره باید گرانروی همراه با دمایی که گرانروی در آن اندازه گیری شده، قید گردد. گرانروی روغن معمولا در دمای ۴۰ و ۱۰۰ درجه سانتی گراد اندازه گیری می شود.

شاخص گرانروی (Viscosity Index)

میزان تغییر گرانروی یا ویسکوزیته با تغییرات دما را با شاخص گرانروی می سنجند. هر چه رقم شاخص گرانروی روغن بیشتر باشد، روغن مرغوبتری بوده و در اثر تغییر دما، گرانروی روغن کمتر تغییر می کند و برعکس. مواد آروماتیک باعث کاهش شاخص گرانروی می گردد.

بیشتر بخوانید: اهمیت ویسکوزیته روغن صنعتی یا گرانروی روغن صنعتی

نقطه ریزش (Pour Point)

نقطه ریزش، پایین ترین دمایی است که روغن در آن هنوز سیال است و جاری می شود. این خاصیت، بیانگر عملکرد روغن در دماهای پایین است. به بیان دیگر، هر چه نقطه ریزش روغن پایین تر باشد (منفی تر باشد)، آن روغن در دماهای سرد مناسب تر است. وجود مواد پارافینی باعث افزایش دما نقطه ریزش می گردد.

نقطه اشتعال (Flash Point)

پایین ترین دمایی که در آن، روغن به اندازه کافی به بخار تبدیل می شود و با هوا یک مخلوط قابل اشتعال می سازد را نقطه اشتعال انواع روغن صنعتی می گویند؛ به طوری که با نزدیک کردن شعله آتش، در یک لحظه مشتعل و سپس خاموش می شود. این آزمون برای اندازه گیری میزان آتش گیری و فرار بودن روغن صورت می گیرد.

نقطه احتراق (Fire Point)

نقطه احتراق، پایین ترین دمایی است که در آن روغن به اندازه ای بخار تولید کند که با نزدیک کردن شعله، مشتعل شود و این اشتعال مدتی ادامه یابد. نقطه احتراق معمولا حدود ۱۵ درجه سانتی گراد بالاتر از نقطه اشتعال است؛ از این رو اندازه گیری و ذکر نمی گردد.

دانسیته یا چگالی (Density)

چگالی انواع روغن صنعتی برابر است با جرم یک سانتی متر مکعب از روغن که بر حسب کیلوگرم بر متر مکعب بیان می شود. کاربرد این مشخصه، تبدیل وزن به حجم و برعکس (در محاسبات حمل و نقل فرآورده های نفتی) است. قبلا از چگالی نسبی (Gravity Specific) استفاده می شد که عبارت است از نسبت وزن مخصوص روغن به وزن مخصوص آب در دمای معین که ۶۰ درجه فارنهایت است.

اکنون که با پارامترهای کیفی انواع روغن صنعتی آشنا شدید، لازم است بدانید که محصولات شرکت بازرگانی روغن کیان از پارامترهای کفیی بالایی برخوردار است. شما می توانید برای فهمیدن قیمت روغن صنعتی و مشاوره کلی در مورد انواع روغن صنعتی، با شماره های درج شده در سایت تماس برقرار کنید تا کارشناسان ما بهترین راهنمایی را برای شما داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه