مشخصات و کاربرد انواع روغن صنعتی
تمام صنعت ها به شدت به روغن های صنعتی متکی هستند. آنها از وسایل و تجهیزات صنعتی در هنگام استفاده از آسیب محافظت می کنند و کارایی آنها را افزایش می دهند.
روغن های صنعتی بر اساس منشاء و محتوای آنها دسته بندی می شوند و انواع مختلفی دارند. علاوه بر این، برخی از مهم ترین ویژگی های روغن صنعتی نیز توسط این عوامل تعیین می شود. استفاده از آنها بیشتر تحت تأثیر آن و همچنین سیستم افزودنی مورد استفاده در ترکیب آنها قرار می گیرد.
طیف وسیعی از روغنهای صنعتی توسط مهندسان روغنکاری برای کاربردهای مختلف طراحی شدهاند، مانند استفاده طولانیمدت، کاربرد در دماهای بالا و پایین، کاربردهایی که ممکن است به طور تصادفی مواد غذایی با هم تماس پیدا کنند و کاربردهای خارج از منزل در محیطهای دریایی و سایر مکانها نگرانی های بیولوژیکی وجود دارد به دلیل نگرانی های زیست محیطی باید از روان کننده ای با سمیت بسیار کم استفاده شود.
روغنهای صنعتی LE با ویسکوزیتهای متناسب با هر نیاز کاربردی، در طیف گستردهای از درجههای ISO عرضه میشوند.
روان کننده های با کارایی بالا که در یک سیستم روانکاری سنجیده استفاده می شوند ممکن است مزایای زیادی داشته باشند. برای اطلاع شما، در زیر مواردی وجود دارد که باید در مورد دسته بندی روغن صنعتی و کاربرد انواع روغن صنعتی در نظر بگیرید.
قبل از خواندن ادامه مطلب، پیشنهاد می کنیم صفحه روغن صنعتی را بازدید کنید تا با کاربرد انواع روغن صنعتی آشنا شوید.
ویژگی های انواع روغن صنعتی
سه دسته اساسی وجود دارد که روغن های صنعتی را می توان به آنها تقسیم کرد. قبل از پرداختن به این دسته بندی ها، درک ویژگی های کلیدی روغن صنعتی بسیار مهم است.
ویسکوزیته روغن صنعتی
مهمترین ویژگی روغن های صنعتی ویسکوزیته آنهاست. با شاخص ویسکوزیته (VI) نشان داده می شود که روان کننده چقدر به تغییرات دما حساس است. VI بالا نشان دهنده پایداری بیشتر روان کننده در دماهای بالا و پایین است.
نقطه ریزش روغن صنعتی
ظرفیت روان کننده های روغن صنعتی برای جریان در دماهای پایین یا نقطه ریزش آنها یکی دیگر از ویژگی های مهم است. با بیان متفاوت، دمایی را نشان می دهد که روغن روان کننده در آن یخ نمی زند و در عوض جریان می یابد؛ بنابراین، روغن کاری را در هوای بسیار سرد امکان پذیر می کند.
نقطه اشتعال روغن صنعتی
دمایی که در آن روغن صنعتی یا ترکیبی از روغن بخار شده و هوا ممکن است مشتعل شود یا بسوزد به عنوان نقطه اشتعال روغن صنعتی شناخته می شود. به عنوان یک علامت هشدار برای احتمال انفجار بنزین و نفت و آتش سوزی در هنگام حمل و نقل و ذخیره سازی عمل می کند.
پانزده دسته اصلی روغن های صنعتی وجود دارد که شامل روغن هیدرولیک، روغن کمپرسور هوا، روغن توربین و روغن دنده صنعتی می شود. ویژگی ها و مزایای بسیاری از روغن های صنعتی موجود نیز متفاوت است. این ویژگی ها شامل ویسکوزیته بالا، پایداری حرارتی، ضد کف، ضد سایش، و قابلیت تحمل بار بالا هستند.
روغن های صنعتی روی دو سطح اعمال می شوند تا اصطکاک آنها کاهش یابد. آنها گرمای تولید شده در اثر سایش را کاهش داده و در برابر اصطکاک و سایش محافظت می کنند. روغن معدنی یا فراکسیون های نفتی نمونه هایی از پایه های آلی هستند که در اکثر روان کننده های مورد استفاده در صنعت یافت می شوند.
کاربرد انواع روغن صنعتی گسترده است و بخش های مختلفی را شامل می شود، از جمله:
- اتوماسیون، مهندسی و خودرو
- آماده سازی غذا
- پزشکی، گاز و نفت
هدف روان کننده تعیین می کند که چه مواد افزودنی باید به پایه آن اضافه شود تا به بهترین عملکرد خود برسد!
مزایای استفاده از انواع روغن صنعتی
- با استفاده از روغن صنعتی، اصطکاک را به حداقل می رسانید
- تفکیک سطح ها
- تبادل حرارت و گرما
- دفاع در برابر زنگ زدگی و خوردگی
- جلوگیری از سایش
- مهر و موم کامل سطوح
طبقه بندی روان کننده ها بر اساس کاربرد انواع روغن صنعتی
روغن کمپرسور
از این روغن ها در کمپرسورهای پیچی، پیستونی و پره ای دوار و همچنین پمپ های خلاء و کمپرسورهای هوا استفاده می شود. خواص ضد سایش و ضد لایه برداری آنها استثنایی است و از سطوح در برابر اکسیداسیون و زنگ زدگی محافظت می کند. این روغن در بسیاری از درجه های ISO عرضه می شود و به عنوان روغن کمپرسور معدنی و مصنوعی ارائه می شود.
روغن حرارتی
هدف آنها انتقال مداوم گرما با نگهداری کم برای مدت طولانی است. اینها دلایلی است که آنها دارای مواد شیمیایی ضد اکسیداسیون و ضد زنگ هستند. روان کننده های انتقال حرارت مبتنی بر مواد معدنی و مصنوعی در دسترس هستند.
روغن دنده صنعتی
فشارهای بالای موجود در گیربکس های صنعتی، چرخ دنده های کاهش دهنده، میکسرهای بتن، سیستم های گردش خون و تجهیزات عرشه در قایق ها و کشاورزی همگی برای تحمل این روغن ها در نظر گرفته شده اند. علاوه بر این، آنها مقاومت در برابر سایش، خوردگی و اکسیداسیون را برای قطعات فراهم می کنند. عرضه شده در دو نوع روغن دنده فشار قوی مصنوعی و معدنی.
روغن توربین
روشی که روغن های توربین فرموله می شوند به آنها اجازه می دهد تا نیازهای بخار، گاز و یاتاقان های توربین آب را برآورده کنند. علاوه بر این، به دلیل مواد افزودنی ضد سایش منحصر به فرد، اکسیداسیون، زنگ زدگی و بازدارنده های خوردگی، خنک کننده، روانکاری و محافظت فوق العاده ای را ارائه می دهند. این روغن های توربین در چندین محدوده ویسکوزیته ISO هستند و ممکن است به عنوان مایعات هیدرولیک نیز مورد استفاده قرار گیرند.
چندین روغن صنعتی دیگر نیز وجود دارد که در سایت بازرگانی روغن کیان نیز به آن پرداخته ایم مثل روغن آب صابون، روغن سیلیکون و … شما می میتوانید با تماس با کارشناسان بازرگانی روغن کیان لیست قیمت انواع روغن صنعتی رو استعلام گرفته و سپس اقدام به ثبت سفارش نمایید.