انواع گریس صنعتی و کاربرد آن ها؛ گریس صنعتی یا روان کننده ها به طور سنتی برای روغن کاری ماشین آلات، کشتی ها، اتومبیل ها و سایر اجسام متحرک و همچنین قطعات آن ها استفاده می شود. با این حال هیچ دو روان کننده شبیه به هم نیستند. انواع گریس صنعتی، بسته به ویژگی های خاص خود نتایج مختلفی ایجاد می کنند.
روانکارها به دلیل سازگاری خود در بسیاری از صنایع مختلف مانند خودروسازی، تولید، معدن، ساخت و ساز، فولاد، صنایع دریایی و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند. اگر مطمئن نیستید که چه نوع گریسی نیاز دارید، به برخی از محبوب ترین روان کننده های موجود در حال حاضر نگاهی بیاندازید.
انواع گریس صنعتی
در صفحه مخصوص گریس، شما می توانید محصولات مربوط به این دسته را ببینید و با آن ها آشنا شوید اما حالا در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع گریس صنعتی اشنا کنیم.
گریس کلسیم
یکی از اولین گریس هایی که برای استفاده گسترده ایجاد شده، گریس کلسیم بود. پایداری مکانیکی عالی، جلوگیری از خوردگی بالا و مقاومت عالی در برابر آب، تنها تعدادی از ویژگی های برجسته این گریس چند منظوره است. با این حال، از آنجایی که دمای بالا ممکن است، ساختار این روان کننده را تغییر دهد، بهتر است در دماهای پایین تر استفاده شود. در حال حاضر، کاربردهای کشاوری، دریایی، صنعتی و خودروسازی بیشترین استفاده را برای گریس کلسیم و گریس کمپلکس کلسیم دارد.
گریس لیتیوم
یک گریس چند منظوره که به دلیل پایداری، ویسکوزیته بالا و ماندگاری شناخته شده، گریس لیتیومی است. این محصول برای محافظت طولانی مدت در برابر اکسیداسیون، خوردگی، دماهای بسیار بالا و پایین، سایش و پارگی عمومی در نظر گرفته شده است؛ علاوه بر این، گریس های کمپلکس و لیتیوم دارای مقاومت فوق العاده در برابر آب، روانکاری عالی و ظرفیت تحمل فشار بالا و بارهای ضربه ای هستند. آن ها برای طیف وسیعی از مصارف، از جمله مواردی که در خودروسازی، کشاورزی، صنعتی، مسکونی و صنایع فلز مناسب است.
گریس کمپلکس آلومینیوم
گریس کمپلکس آلومینیوم تعدادی مزیت دارد، از جمله ظرفیت تحمل دماهای بسیار بالا، مقاومت شگفت انگیز در برابر آب، توانایی جلوگیری از زنگ زدگی، خوردگی و اکسیداسیون و پایداری برشی قوی، گریس های کمپلکس آلومینیومی در صنعت مواد غذایی بهترین عملکرد را دارند که در بخش های ساخت و ساز، فولاد، خودرو، کشاوری و کارخانه فولاد هم عملکرد یکسانی دارد.
گریس کمپلکس باریم
گریس کمپلکس باریم به دلیل پایداری مکانیکی، مقاومت در برابر دما بالا، ظرفیت تحمل بارهای زیاد و سرعت بالا، مقاومت زیاد در برابر آب، پایداری عالی در برابر اکسیداسیون و مقاومت در برابر مواد شیمیایی مختلف، یک گریس با کارایی بالا است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر موارد استفاده از گریس کمپلکس باریم چالش برانگیز و سخت است؛ از جمله در زمینه های تولیدی، صنعتی، حمل و نقل هوایی و دریایی.
گریس بنتون (خاک رس)
خاک رس بنتونیت برای ایجاد گریس بنتون، یک روان کننده بر پایه خاک رس استفاده می شود. از آنجا که فاقد نقطه ریزش مشخص است، این نوع گریس اغلب به عنوان روان کننده غیر ذوب نامیده می شود. ویژگی های اصلی آن، مقاومت در برابر نوسانات دما، حفاظت از سایش و پارگی فوق العاده، مقاومت در برابر آب، پایداری مکانیکی با برشی بهتر و چسبیدگی فوق العاده است. بخش های فولاد، صنعتی، ساختمان سازی، معدن و سرامیک اغلب از گریس بنتون استفاده می کنند؛ زیرا برای استفاده در کاربردهای بسیار سخت مناسب است.
گریس پلی اوره
گریس پلی اوره به دلیل ویژگی های قابل توجه خود از جمله مقاومت در برابر آب، پایداری اکسیداسیون عالی، جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی، دوام، سازگاری، پایداری مکانیکی برتر و عملکرد بهتر در دما بالا، محبوبیت زیادی به دست آورده است. این ویژگی ها، گریس پلی اوره را برای کاربردهای طولانی مدت ایده آل می کند و در بسیاری از بخش های مختلف در صنایع استفاده می شود که برای روانکاری صحیح موتورهای الکتریکی و کارخانه های فولاد ضروری است.
گریس سدیم
صابون سودا یا روغن های پایه، مواد افزودنی و سایر مواد ترکیب می شوند تا گریس سدیم را ایجاد کنند. ترکیبی از این نوع، در حالی که پایداری برشی قوی، نقطه ریزش بالا، محافظت در برابر خوردگی عالی و روانکاری خوب را ارائه می دهد. دارای مقاومت ضعیف در برابر آب و پایداری اکسیداسیون است.
این هفت نوع گریس را می توان به عنوان گریس های چند منظوره (MP)، فشار شدید (EP)، دریایی، سنگین، تخصصی، خودرو، صنعتی و… دسته بندی کرد.
جمع بندی
همانطور که دیدین، ما انواع گریس صنعتی داریم که هر کدام کاربرد خاص خودش را دارد و شما هنگام خرید باید به انواع گریس صنعتی توجه کنید.
قوام، ویسکوزیته، ظرفیت به حداقل رساندن اصطکاک، کاهش سایش، محافظت در برابر زنگ زدگی، خوردگی و اکسیداسیون، حفظ تحرک و اجتناب از تماس با آب و سایر ناخالصی ها تنها تعدادی از ویژگی های منحصر به فرد انواع گریس صنعتی است.
قبل از خرید، همه این متغیرها را در نظر بگیرید و بهترین گریس را از میان انواع گریس صنعتی انتخاب کنید تا نیازهای شما را برآورده کند.